2013. február 1., péntek

Infantilis Holmes

A Sherlock és Watson című sorozat szerda esténként látható a képernyőn. Én csak az első rész néztem meg, de azt kell, hogy mondjam nem rossz. Maga az alapötlet már eleve szimpatikus volt. Watson, mint nő. Egy Sherlock Holmes nevet viselő alak, mint exdrogos, aki nem mellesleg tökéletes megfigyelőképességével bűntényeket old meg + egy kis infatilizmus. Hmm. Érdekesen hangzik!



Na,  egyébként egész véletlenül kapcsoltam oda, de ha már pont az elejét kaptam el, akkor végignézem már, gondoltam magamban. 
Először is tévedés, ne essék: semmi köze az igazi Sherlock Holmeshoz és Dr. Watsonhoz. Eltekintve persze, hogy ugyanaz a neve Holmesnak és Lucy Liu történetesen egy doktor(nő). Ez így most hülyén hangzik, de tényleg kb abszolút semmi, de semmi köze nincs a névadókhoz. Totálisan más a felépítése, de nézzétek meg és megbizonyosodhattok magatok is!
Aki valami klasszikus, vidéki kúriás, nyomozgatós dologra számított, annak maximum a nyomozás élménye adatik meg. Merthogy a lényege a sorozatnak a bűntények megoldása, természetesen. 
Ez a sorozat sok hasonló kaliberű széria vonásainak összességéből áll, mint például a Psych vagy a Mentalista, CSI, Gyilkos elmék. Szóval megvan a fő irányvonal, de mégis egyfajta újítást is alkalmaz, hiszen ketten nyomozgatnak, ráadásul egy férfi és egy nő, nincs irodájuk, nem is ez a szakmájuk, gyakorlatilag túl sok közük nincs is ehhez, vagyis nem derül ki sok arról, hogy lenne. Inkább ezt mondanám.

Az első rész persze rengeteg kérdést eredményez. Hiszen in medias res kezdettel egyből belecsöppennek a főhősök az események tengerébe. Így negatívumként kissé kiforratlannak tűnik a kezdés, de reménykedjünk, hogy ez a továbbiakban szép lassan beérik és minden kitisztul előttünk. Példának okáért, mármint a kérdéseket illetően: 

  • mióta rendelnek ki valakit egy exdrogos/alkoholista mellé 0-24-ben?
  • ha valaki most jött a rehabról, mit keres a rendőrség közelében? 
  • és egyáltalán, hogy szerezte azt a melót?
  • mit akar Lucy Liu?
  • miért kell mindent az okostelefonnal mutatni?(jó, tudom ez oltári menő, de hagyjuk már...)
  • honnan a fenéből tud meg mindenfélét Sherlock szinte nulla kutatással?
Szóval, azért kellenek azok a válaszok! De alapjába véve szerintem korrekt kis sorozat lesz ebből. A jófajta humor előjelei látszanak. Csipkelődés. Élcelődés. Csavaros megoldású bűnügyek. Fogadjunk, lesz egy szerelmi szála is. És végre egy olyan sorozat, ahol a vér és társai, meg a brutalitás nem kap nagy hangsúlyt.

Jó, gyerekek azért üzenném, hogy a Psych-t sose fogjátok lenyomni! PSYCH RULZ!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése