2013. október 19., szombat

Back in time?

Az időről időre ékes bizonyítéka annak, hogy az időutazásról lehet okosan is filmet készíteni.


Az időutazás már önmagában is felvet egy rakás problémát, amit nemhogy a saját kis agyunkban nem tudjuk igazán megemészteni, de ha mindezt egy másfél-kétórás film próbálja meg véghez vinni, annak könnyen katasztrófa lehet a vége. Na ez a film nem ilyen volt!

A történet lényege abból áll, hogy főhősünk, Tim megtudja, hogy tud visszafelé utazni az időben. De csakis a saját életében és a saját életét változtathatja meg ezzel. Apja tanácsára arra használja fel ezt a szuperképességét, hogy megtalálja a szerelmet. 
Így elsőre azt hihetné az ember, hogy egy újabb nyálas romantikus vígjátékról van szó. Nagyobbat nem is tévedhetnénk. Ez a film felveti az időutazás érzelmi kérdőjeleit, ráadásul ezt úgy teszi, hogy közben az emberi oldalon is komoly drámák játszódnak le, és nem csak úgy ukkmukkfukk módon, hanem gondosan kidolgozott karakterekkel operál a rendező, aki nem más mind Richard Curtis (3 filmet jegyez rendezőként, a forgatókönyvírásban viszont igen termelékeny).

Okos időutazás.
Mi is az?
Aki látta Rachel McAdams másik időutazós filmjét: Az időutazó felesége, merthogy amúgy ennek is ő a női főszereplője, az valószínűleg azzal a fajta múltba/jövőbe-mászkálással nem volt túl elégedett. Emlékszem én nem egyszer néztem meg a filmet és mindig maradt bennem egy rakás kérdés. 
Akkor most hogyhogy ez nem változott meg, mikor azt ő a múltba máshogy csinálta? És honnan tudja, hogy mi lesz a "jelenben" mikor "visszamegy" miután megváltoztatott valamit? 
Szóval ilyesfajta kérdéseket most egyáltalán nem kellett feltennem magamnak. Najó talán egyszer, de az elnézhető a film sztorijának szempontjából. Ráadásul egy csomó értelmes "szabálya" is volt az időutazásnak, ami ha belegondolunk tényleg logikus. (még akkor is, ha én személy szerint egyáltalán nem hiszek ennek a létezésében. ép ésszel nem túl igazán lehetséges az időutazás. most komolyan..gondoljátok végig!...Ugye, hogy nem lehet?!)

Az szereplőgárda a tökéletesebbnél már nem is lehetne jobb (szeretjük a vörös hajat ééééés hihetetlen hogy Rachel McAdams még mindig így néz ki). A történetvezetés pont megfelelő ütemben haladt. Voltak azért tényleg vicces poénok is. Egy szó mint száz: jóféle filmmel volt dolgom!

Mindenképp nézzétek meg, akár moziban is, de ha inkább megvárjátok míg kijön DVD-n, akkor se maradtok le semmiről!


Sir Brian

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése