2013. március 17., vasárnap

Mélységes tiszteletem:

Jessica Chastain-nek meg a Zero Dark Thirty-nek!

Ígéret szép szó. Megtartottam! 

Ez a film egy istenkirálymegaatomállat volt! 160 perc masszív feszültség. Ha elmesélném valakinek miről szól, maximum 5 perc alatt megtud minden információt és aztán hülyének néz, hogy 160 perc készült erről?! De nem! Nem, nem és nem! NEM! Én nagyon vártam, hogy láthassam már a filmet, és áááááá,  zseniális volt. Az hogy valakik képesek arra, hogy egy ilyen témával és azzal, hogy gyakorlatilag semmi pergés nincsen a filmben, mégis le tudnak foglalni majd' 3 óráig + mindezt anélkül, hogy egy percét is unnám, komolyan le a kalappal! 



Semmi nem történik, de mégis. A bevetés unalmas, de mégse. Senkiről nem tudunk meg semmit, de mégis. Az egész film tele van ilyen paradoxonokkal, hogyha elmondanánk, akkor igazából ez a bazi nagy semmi, de közben meg minden! Jobban nem tudom megfogalmazni sajnos, de remélem a lényeg azért átment!

Jessica Chastain szekere amúgy is 200 km/h-val repeszt, de ezzel a filmmel azt hiszem át is szállt minimum egy Cabrio-ba. Annyira természetes a játéka. Mindig pont azt és úgy reagálja le, amit ott kell. Ő feszült, mi is feszültek vagyunk. Ő mérges, mi is azok vagyunk. És így tovább. Őszintén megmondom, hogy szerintem neki kellett volna nyernie az Oscar-t, akármennyire is szeretem Jennifer Lawrence-t. De lássuk be egy Napos oldal nem veheti fel a versenyt egy ZDT-vel!!!
Jason Clarke is zseniális. Chris Pratt, az egykori Everwood-srác kigyúrtba magát és kicsit bunkó, de azért ügyes a filmben.



Egy dolog nem tetszett. Az a nyamvadt helikopter. Nem tudom, hogy azon a bizonyos éjszakán is lezuhant a bevetésen az az egy helikopter, vagy csak a filmírók agyszüleménye volt. De ez a nem-hiszem-el-hogy-ilyen-bénák-és-pechesek-pont-most kategóriába tartozott. Ha megtörtént, akkor vazze,nemán, ha meg nem, akkor meg kár volt és felesleges.

Mondjuk most arra gondoltam, hogy megnézném-e újra csak úgy a filmet? A válaszom egy 85%-os nem lenne. Mert igazából ez nem az az üljünk le és nézzünk valamit kategória, de ugyanakkor nem is az egyszer megnézhető fajta. De mégis a hossza és a témája miatt úgy érzem, ezt elég volt egyszer látni, ahhoz, hogy !




Értékelés
Film: 5*
Szereplők:5
Sztori: erre nem lehet mit adni, mivel igaz sztorin alapult
Mozi/DVD: mozi, mivel nem hinném, hogy egynél többször néznéd meg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése