2013. március 31., vasárnap

Mostanában

Mostanában nem látok semmi jót. Komolyan! Kéne valami igazán ütős film! Ötlet?

Ja és, a filmek, amiket a húsvét alkalmából nyomatnak...Ez most valami vicc akar lenni?! Itt ez a csodálatos 3 napos szünet, meg ez a tévékészülék-elé-kényszerítő idő és akkor nincs semmi normális...:(

Unatkozó Brian üdvözletét küldi

2013. március 22., péntek

Zseni?

Ben Stiller. 

Már a név hallatán is egyből a bugyuta komédiákra gondolunk. Ugye? Meg a H.A.J-ra:)



Itt ez a fickó, aki valamiért imádja a beteg, nonszensz filmeket. Már nem csak színészkedik bennük, hanem egyenesen ő az elméleti megalkotójuk és az emberek sosem unják meg.

Tulajdonképpen én sokáig nem szerettem őt. Egyrészt a filmjei miatt, másrészt mert nem volt szimpatikus. Aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy igazából hatalmas arc a srác és tök vicces. Aztán azt gondoltam, hogy hogy lehet valaki ilyen infantilis. Aztán megint zseniális lett. Pedig tényleg nem csípem különösebben, csak azért mégis belegondolva...

Nem igazán tudok dűlőre jutni, hogy akkor most hányadán is állok a dolgoknak. 

Ezért végeztem egy kis kutatást erről az emberről. Íme a leltár:

  • a fazon 48 éves lesz idén
  • 21 évesen kapta első szerepét
  • '98-ban a Keresd a nőt! filmmel lett világhíres
  • 109 filmszerepe volt eddig!--> 27 év alatt ennyi szerepe volt, vagyis átlagosan évente 4! OMG!!!
  • rendező, író, producer
Ez az ember tuti valami UFO! Annyi mindent csinál, hogy nála egy nap 60 óra, és nem 24.

Szóval így belegondolva, az egyik legfoglalkoztatottabb színész és hihetetlen vagy sem, de még mindig pörög.

Egyébként nem is tudom, hogy miért kezdtem el vele foglalkozni. Pedig csak a Kertvárosi Kommandót néztem meg. Azt se értem miért... De! Elég jó volt. Úgy értem, annyira abszurd a sztori meg a tálalás, meg azok a párbeszédek.. Ezt magyarul is érdemes nézni, mert behaltok a szövegen. Szóval annyira pofátlanul abszurd volt, hogy az már valami fantasztikusat hozott létre!

Állandó partnerei egyébként Owen Wilson és Vince Vaughn közül most csak VV szerepelt a filmben, Jonah Hill és Richard Ayoade /I.T crowd/ asszisztálásával. Hatalmas arc mindegyik, de így összeeresztve, gondolhatjátok milyen őrület volt az egész film!

Igazából, nem is írnék a filmről, mert ez most valahogy Ben Stiller előtti tiszteletként íródott meg. Hiába, ha csak a 50%-a tetszett az eddig megnézett filmjeinek, de ez az ember valamit nagyon tud! 

Szerethetitek, utálhatjátok! A kettőt felváltva is akár! De az tény, hogy egy ZSENI!



Amit én ajánlok, hogy mindenképpen nézzétek meg: Starsky & Hutch (ez egyébként is alap), Trópusi vihar (Robert Downey Jr!!), Éjszaka a múzeumban 1 ( a 2 nem lett olyan húdevagány), Jószomszédi iszony, Apádra ütök és Vejedre ütök!! 


2013. március 19., kedd

Biciklire fel!

Pörgős! Izgalmas! Ütős!

Így foglalnám össze röviden a Fék nélkül című filmet. Főszereplő: a bicikli és New York. Na meg persze Joseph Gordon-Lewitt. Esküszöm, ennek a srácnak félelmetes, hogy mennyi arca van. Gondoljunk csak a 10 dolog, amit utálok benned-re, Eredet-re, Looper-re, 500 nap nyárra, 50/50-re. És akkor jön és két kerékre pattanva száguldozik. 



Annyira lendületes a film, hogy tényleg úgy érezzük, mi is száguldozunk a szereplőkkel. Én magam is nagy biciklista vagyok, úgyhogy külön örültem egy ilyen újító témának a filmezés terén.

A sztorinak adtak egy szép körítést, aminek végülis volt értelme, mert anélkül csak bicikliznének ide-oda. De őszintén, szerintem kicsit túl komoly háttértörténetet kapott a film. Lehetett volna egy könnyedebb téma is, de hát mit lehet tenni, ha egyszer ezt választották a filmkészítők.

A "főgonosz" rendőrbá' nekem túlságosan bugyuta volt. Már a megjelenése is mosolyra buzdított. Mert olyan kis bénácska pofija volt, aztán még szerencsétlenkedett egy sort és ezáltal még komolytalanabbá vált. Ezért az a pár rész, ahol kemény fiút alakít viszonylag irreálisnak hatott.

Szumma szummarum ez egy jó kis film. Jókedvedben nézd meg! Ám unalmas, esős napokon is berakhatod a lejátszóba, garantáltan feldob!

+: megjön a kedvetek a bringázáshoz! Amit ezúton is bőszen ajánlanék mindenkinek!:)





2013. március 17., vasárnap

Mélységes tiszteletem:

Jessica Chastain-nek meg a Zero Dark Thirty-nek!

Ígéret szép szó. Megtartottam! 

Ez a film egy istenkirálymegaatomállat volt! 160 perc masszív feszültség. Ha elmesélném valakinek miről szól, maximum 5 perc alatt megtud minden információt és aztán hülyének néz, hogy 160 perc készült erről?! De nem! Nem, nem és nem! NEM! Én nagyon vártam, hogy láthassam már a filmet, és áááááá,  zseniális volt. Az hogy valakik képesek arra, hogy egy ilyen témával és azzal, hogy gyakorlatilag semmi pergés nincsen a filmben, mégis le tudnak foglalni majd' 3 óráig + mindezt anélkül, hogy egy percét is unnám, komolyan le a kalappal! 



Semmi nem történik, de mégis. A bevetés unalmas, de mégse. Senkiről nem tudunk meg semmit, de mégis. Az egész film tele van ilyen paradoxonokkal, hogyha elmondanánk, akkor igazából ez a bazi nagy semmi, de közben meg minden! Jobban nem tudom megfogalmazni sajnos, de remélem a lényeg azért átment!

Jessica Chastain szekere amúgy is 200 km/h-val repeszt, de ezzel a filmmel azt hiszem át is szállt minimum egy Cabrio-ba. Annyira természetes a játéka. Mindig pont azt és úgy reagálja le, amit ott kell. Ő feszült, mi is feszültek vagyunk. Ő mérges, mi is azok vagyunk. És így tovább. Őszintén megmondom, hogy szerintem neki kellett volna nyernie az Oscar-t, akármennyire is szeretem Jennifer Lawrence-t. De lássuk be egy Napos oldal nem veheti fel a versenyt egy ZDT-vel!!!
Jason Clarke is zseniális. Chris Pratt, az egykori Everwood-srác kigyúrtba magát és kicsit bunkó, de azért ügyes a filmben.



Egy dolog nem tetszett. Az a nyamvadt helikopter. Nem tudom, hogy azon a bizonyos éjszakán is lezuhant a bevetésen az az egy helikopter, vagy csak a filmírók agyszüleménye volt. De ez a nem-hiszem-el-hogy-ilyen-bénák-és-pechesek-pont-most kategóriába tartozott. Ha megtörtént, akkor vazze,nemán, ha meg nem, akkor meg kár volt és felesleges.

Mondjuk most arra gondoltam, hogy megnézném-e újra csak úgy a filmet? A válaszom egy 85%-os nem lenne. Mert igazából ez nem az az üljünk le és nézzünk valamit kategória, de ugyanakkor nem is az egyszer megnézhető fajta. De mégis a hossza és a témája miatt úgy érzem, ezt elég volt egyszer látni, ahhoz, hogy !




Értékelés
Film: 5*
Szereplők:5
Sztori: erre nem lehet mit adni, mivel igaz sztorin alapult
Mozi/DVD: mozi, mivel nem hinném, hogy egynél többször néznéd meg

Egyveleg ömlesztve

Van 9 film! Kilenc!! És mind a KILENCet az elmúlt 3 napban láttam!
Csak kicsit szeretem a filmeket! Kár hogy nincs már a filmfanatikusok éjszakája...:(

Akkor, kezdjük!


1. megérett a meggy--helyett legyen mondjuk a_______z Óz a grét és póverfúl.
Nem, ez még az elfogadható mosolygás
Hátt. Az első reakcióm még csak nem is a film végén volt. Hanem kábé 30-40 perc elteltével a film KEZDETE után. Ezt így hogy?! Konkrétan, nem is tudom mit akartak a filmmel elérni. Gyanítom, hogy célközönséget tévesztettek, de ha meg azt, akkor meg a film stílusa nem volt megfelelő. Kicsit úgy éreztem, ez inkább a gyerek korosztálynak kéne, hogy szóljon, miközben maga az egész film, a beállítások, a sejtelmesség valahogy olyan felnőttebb korosztálynak volt címezve. Ha ennek van értelme. Ugyanis túl sok komolyabb, durvább rész nem is volt. Sőt, talán egy se. Még szerencse, hogy 4 nagy név húzta a filmet meg ott volt a cuki repülő majom, aki tényleg aranyos volt, pedig majom volt.és repült.A magyar  merthátazértkérjükkimagunknakéslegyünkbüszkékrá!)  Rachel Weisz vitte a pálmát. Kár, hogy olyan keveset szerepelt. James Franco-t egyszerűen isteni nézni, szóval annyira nem zavart, hogy indokolatlanul végig vigyorogta az egész filmet.. Meg aztán a csaló, egomániás varázsló karaktert remekül hozta. És a képek, na azok gyönyörűek voltak. Csodálatos számítógépes alkotások születtek!
Összességében: ne nézzétek meg. mondjuk sehol, csak az a baj, hogy a kíváncsiság...engem is az vezérelt. Bánta is a pénztárcám.

2. Bachelorette + Dől a moné

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elnézést kérjek, amiért felváltva, hol angol, hol magyar címet használok. A probléma forrása, hogy általában angolul nézem a filmeket és nem mindig tudom a magyar megfelelőjét és persze túl sok időt rabol el a felkutatásuk a mai világban. Nézzétek el nekem!
Na ez a két film, amit nem értek, hogy a viharba lett ekkora nagy szám belőlük. A Koszorúslányok (?) talán ez a címe, akkora kultfilmnek számít Amerikában, hogy én csak nézek, mint Rozi a moziban. Jó, lehet, hogy nem kultfilm, de annyi cikket láttam ezzel kapcsolatban, hogy nem értem. Kérlek, akik tudja írja már meg! Egyébként a menyasszonyt játszó Rebel Wilson (még a neve is jó) hatalmas egy arc!
Alan Rickam ötszázadik arca

A másik meg hát. Van kb két tényleg vicces jelenet, azon kívül semmi. Azért Alan Rickman aka Piton professzor viszi a pálmát!

Csókolom!






3. Te leszel a párom a Változó szerelemben

Ez a film olyan édes és annyira igaz, hogy elolvadok. Mindenki nézze meg bátran. Még a DVD-t is megvenném, nem drága és garantáltan meg akarod nézni többször is. Főleg, ha lány vagy! Nem mondom, hogy nem fiúknak való, mert szerintem még nekik is tetszene. Na jó, max megnézi a kedvedért. Elbűvölő, bájos, magával ragadó. Röviden! Egy kislány meg egy kisfiú szempontja váltakozik a filmben, hogy éppen akkor ki mit gondol, arról a helyzetről és hogy bontakozik ki egy ifjú szerelem! Az egyetlen kivetnivalóm, az a magyar hang. Kivételesen magyarul néztem meg, mert vendégekkel néztük és a kiscsaj magyar hangja szörnyű. Egyébként tökéletes a film! A színészi alakítások meg..Fúha, ilyen fiatalon. Gratula!





4.LOL és Parential Guidance





Mióta megtanultam leírni, hogy Guidance, ez a kedvenc angol szavam:) Viccet félretéve a LOL francia változata klassz. Elhiszem nekik. Ifjúság, bolondság, szerelem, vadság. Ami a LOL amerikai változatát illeti, a véleményem az, hogy:  Amerika hagyjátok abba a nem amcsi filmek remake-jeinek készítését. Nemcsak bénább lesz, de szerintem egyenesen udvariatlan a másik filmmel szemben, azt hinni, hogy ti majd megmutatjátok. (Lásd Tetovált lány pölö). Minden rosszallásom ellenére, azért a LOL amerikaiasított változata nem volt olyan katasztrofális, mint számítottam. Még Miley C. is jól játszott, és megjegyezve azért kicsit sem volt ironikus, hogy a főszereplő srác francia(!) volt.

Parential Guidance. Nézzétek! Komolyan! Annyira életszagú volt. Jó, nem mindegyik része. De egy olyan szép film, és a családról szól. Megható volt nézni és nem azt éreztem a happy end-nél, hogy naná, mert ez egy film, azért boldogok a végén. Hanem, hogy igen megküzdöttek azért, hogy családként lehessenek együtt. A sztori lényege, hogy nagypapa és nagymama nem akar a "másik" nagyszülő kategóriában megmaradni. Kacagtató jelenetekkel teli.Cuki.



5. Rómának szerettel

Nagggyon jó! Klasszikus Woody Allen. Imádom azt az embert. Mindig másik várost mutat be és tényleg megragadja a lényegüket. Róma tökéletesen ilyen a valóságban is. Még azt se bántam, hogy a film felét nem értettem, mert olaszul karattyoltak. De úgy éreztem még azt is értettem. Lehet, hogy egy-két színészt lecseréltem volna, de üsse kő. Komikus helyzetek. Mindenki mondja a magáét. Kész bolondokháza!


6. Viszlát Glee!

Pitch Perfect. Magyar címről fogalmam sincs, sajnálat. Nem tudom ismeritek-e a Glee-t? Én sokáig néztem, de mostmár sajnos, nem tud semmi újat hozni és elég unalmassá vált az egész sorozat és valahogy a dalok sem tudnak lelket lehelni belé. Bezzeg a PP! Na ez a film a kategóriájában nagyon ott van a toplistán. Anne Kendrick csillaga szárnyalóban van. Rengeteg új filmje jelent meg az utóbbi időkben és azt kell, hogy mondjam tehetséges! Pedig az elején kifejezetten idegesítőnek tartottam és lám a kis Twilight-mellékszereplőből hova nőtte ki magát? De maradjunk a filmnél. Jó dalok, szuper hangok, kicsit béna történetmozgatás. A szálak nem túl kreatívak vagy kidolgozottak. Kissé csapongónak éreztem. De valljuk be, ez egy szórakoztatásra teremtett film és annak tökéletesen eleget tett!




Oké most technikailag 9-nél tartunk! ÉS igen átvertelek titeket! De magamat is! Időközben eszembe jutott még két film, sőt igazából 3, de a harmadiknak külön cikket szánok! És akkor így van 12 film, de megnyugtatásul ebből csak 10-et láttam 72 óra alatt! 


Tehát:7. Mátrix
Én is ezt érzem.
Rövid leszek: WTF?! Én tudom, hogy ez tényleg egy kultuszfilm, de én nem vágtam. Csak azért néztem végig, hogy ne csesszenek le, hogy meg se néztem és úgy ítélkezem. Hát most megnéztem, köszönöm szépen! A véleményem maradt, a film ment! Tényleg, ezt most tényleg nagyon-nagyon kérem, hogy valaki, aki erről épkézláb mondatokban bír véleményt alkotni, az írjon! Nem vicc!
Egy pozitívumot találtam: Keanu Reeves. Én se előtte, se utána nem szerettem, de ebben bazijól játszott.

8. Ütközések

Most ment az m1-en. Baromi jó volt. Sok a szál, de mindegyik követhető, viszonylag letisztult. Lényeg az etnikumok életének bemutatása. Az, hogy senkinek sem könnyű. Nagyon hamar a hatása alá kerül az ember. Remek színészi gárda. Két dolgot sajnáltam: az egyik, hogy Thandie Newton balesetével és annak következményeivel/hatásával nem foglalkoztak, pedig szívesen láttam volna a rendező gondolatát erről. A másik meg, hogy az egyik legemberibb szereplő kapja a legnagyobb terhet, mintegy büntetésként, amiért jó volt... Ez nagyon nem tetszett, hiszen egy csomó mindenki más "megúszta" és akkor jön egy Ryan Philippe és ez történik...Na ne már! Ja, igen és még csak annyi, hogy annyira elszomorít, mikor azt látom, hogy az emberek képtelenek kontrollálni magukat, ha indulatokról van szó. Egy csepp racionalitást nem visznek gondolataikba és mint egy eszelős cselekszenek. Aztán szerencse, hogy van egy okos lányuk, akik____ Nem mondom el! Úgyis rájöttök!


ÚÚ és látjátok 8-nál tartok csak! Varázslat:))


Sir Brian

NEWstyle

Sziasztok! 

Mostanában alig írtam valamit, ennek részben az az oka, hogy folytatódik a suli, ezért nincs időm, másrészt meg nincs időm!

Ezért most el is határoztam, hogy egy kis stílusváltásba kezdek. Ez azt jelenti jelen esetben, hogy megpróbálok rövid, de velős véleményeket komponálni. Nem elemzek ki minden részletet egy-egy filmből, csak a számomra maradandóakat. 

Viszont most eléggé sok film van terítéken, amit mostanság láttam. úgyhogy következzék...








nézd meg a másik cikkben! haha

Hülye,hülyébb,leghülyébb

Csak egy gyors közleményben:

végre imáim meghallgattatásra találtak. Ugyanis van egy sorozat Suburgatory eredeti címmel, amit szerencsére/sajnos eddig csak a HBO-n adtak, de a világ legbénább magyar -A kondom el van vetve- címén. DE! Mostmár látható és ez már szerencsére a Viasat3-on is, egy fokkal normálisabb címmel: Kertvárosba száműzve. Ugyan nálam még ez se üti meg a mércét, ám minden kétséget kizáróan sokkalta jobb mint az első verzió ééés tényleg valami ilyesmiről is van szó a sorozatban.