2013. január 22., kedd

Dilis detektívek

Oké, kezdjük azzal, hogy a Psych- Dilis detektívek, hogy a fenébe kaphatta ezt a magyar címet? Nem hinném, hogy a magyar nézőközönség a psych szót általánosan használná. A dilis detektívek pedig nem túl kreatív és nézőbuzdító egy választás, az fix.

DE! Mindenesetre azt le kell szögeznem, hogy ez az egyik legjobb sorozat, a sok közül, amit szívesen nézek. Nagy kár, hogy a magyar csatornák, nem promózták be eléggé és nem adják valami vállalható időben. Amerikában, ahonnan egyébként származik a sorozat, nagy népszerűségnek örvend, hiszen már a hetedik évadja fut az ottani csatornán. 

Az epizódok külön-külön is nézhetők, szóval nem kapcsolódnak szorosan egymáshoz. Kivétel persze akad, de bátran be lehet csatlakozni akkor is, ha nem a legelejétől nézed. Amit egyébként a helyedbe megtennék, mert tényleg megéri!


A sztori lényege, hogy a két jóbarát: Shawn és Gus különböző rendőrségi ügyeket göngyölít fel. Shawn Spencer, aki rendőr apja mellett nőtt fel, rendkívül infantilis személyiség, de mindemellett fantasztikus megfigyelőképességgel rendelkezik. Ezért alakul úgy, hogy mikor találkozik a rendőrséggel, azt füllenti, hogy ő látnok. Persze Lassie nyomozó ezt nem nézi jó szemmel és humbugnak tartja, de Shawn-nak mindig sikerül túljárnia az eszén. Ám mit is érne Shawn legjobb pajtása , a mindig jó úton járó Gus nélkül. Burton Guster /akit sosem hívnak a nevén/ a páros reálisan gondolkodó, céges-kocsiját-féltő, ámde haverja titkát el nem áruló kopasz figura. Állandóan aggódik, de barátját ez legkevésbé aggasztja.

Én, személy szerint mindent eredeti nyelven szeretek nézni, de ez a sorozat magyarul is élvezhető. Nagyon sok a poén benne, az ironikus odaszólás és egymás piszkálása. Ja és ne feledkezzünk meg a folyamatos ének- és táncbetétekről sem!

Komolyan, srácok! Ha még nem néztetek meg egy részt sem, akkor nyomás a tv elé! Egyik rész jobb, mint a másik! Nemcsak szórakoztató, de elmédet is igénybe veszi, mert bűnügyeket kell megoldani, és mindeközben az életről is tanulhatsz, ha nagyon figyelsz.

Whaaaaaaaaaat?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése