2013. január 24., csütörtök

Az a bizonyos

Igen, a 9 hónap! 
Legyen akkor egy csajos film. Romkom, kiszámítható, de azért szeretjük!


A több szálon futó terhes bagázs története, valljuk be, nem egy nagy sztori. Úgyis tudjuk, hogy happy end lesz a vége valahogyan és szinte az első perctől az utolsóig előre meg tudjuk mondani, hogy mi lesz a következő mozzanata a filmnek.

DE!

Szerintem akkor se egy rossz film. Nagyon sokan lefikázták, mondván, hogy tömegfilm, ahol adjunk egy rakás sztárszínészt és egy több szálon futó történetet össze és máris közönségkedvenc lesz a filmből.
Igen, ez az alapszituáció, de maga a központi téma a terhesség és a vele járó öröm, bánat, szenvedés, macera és a többi ad egy komikus jelleget a filmnek, amitől abszolút élvezhető, a kiszámíthatósága ellenére. Jó, persze nem ez lesz életünk legmélyebb, legmagávalragadóbb mozija, de egy hétvégi, könnyed filmnek tökéletes választás.

Mindegyik párnak megvan a saját problémája, mindegyik életszagú és mindegyik szerethető. A színészek szerintem örültek egy ilyen szerepnek. Nem igazán nehéz eljátszani őket, de mégis egy aranyos, kedves, vicces végeredményt hoztak ki belőle.



Persze, hogy ne legyen minden tökéletes, belerakták a fiatal, babájukat elvesztő párt. Aminek egyébként külön örültem, mert így mégse egy abszolút hollywoodi film nézői lehettünk. Chris Rock a kemény apás klub élén, a maga változatlanul nagy szájával, Davis a felsőtestével, Dennis Quaid a bárgyú mosolyával és a golfautós-felrakomalábam stílusával, Elizabeth Banks a fantasztikus(...) könyvével mind-mind hozzátesznek a film szerethetőségéhez. 

Szóval, ha csak egy kis agyat NEM fárasztó, csajos filmre vágysz, akkor nyugodtan nézd meg a Várandósokat!

Film: 4/5, mert a romkom kategóriát tökéletesen kielégíti
Szereplők: 5
Sztori: 4, mert kiszámítható

Sir Brian

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése