2013. május 8., szerda

Majdnem Safe Haven

Lehet el sem kéne kezdenem írni erről. 
Mondjuk Az utolsó dal és a Szerencsecsillag után nem is voltak nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, de azért ezt nem vártam volna.

A Menedék ugyebár Nicholas Sparks regénye alapján készítették el. Az író a fenti két filmen kívül, olyan romantikus regényeket könyvelhet el nagy sikerként, mint a Szerelmünk lapjai vagy a Kedves John!, melyeket szintén megfilmesítettek, csak ezerszer nagyobb sikerrel. Végülis 5/2 az nem is olyan rossz..
Egyébként Sparks tökéltetes romantikus műveket ír.

Ilyen volt a Menedék is, amit volt szerencsém elolvasni még régebben és jó egy picit már túl sok volt itt-ott a nyál, bár én alapból is kis szarkazmussal állok az ilyen könyvekhez, de lássuk be, nem volt ez egy rossz könyv! Na de a film!! A film!!!

Mit csináltok, emberek?! Főleg Te Író, aki ráadásul producere is voltál eme csodálatnak!
Végig olyan érzésem volt, hogy én nem egy könyv adaptációját látom, hanem egy hasonló alapsztorijú, de egészen más valamit. Mintha, az írónak a film készítése közben/előtt eszébe jutott még pár ötlet és átírta az egészet..

Lasse Hallström isteni rendező, de szerintem aludt végig a forgatásokon. Sajnálom, de ki kell, hogy mondjam!

A párbeszédekről és az érzelmi vonalról meg ne is beszéljünk. Pocsék. Egyszerűen pocsék volt. Klisé, unalmas, kiszámítható (és nem azért, mert olvastam), amerikai romantikus film. Kezdeném a színészekkel, és előre is bocsánat de Josh Duhamel?! Komoly, erre a szerepre nem volt jobb választás?! Na és a 20 évesnek tűnő, férje elől bujkáló "asszony"?  A cuki gyerekek? Jo? Egyikük sem hozta a megkívánt szintet, kivéve David Lyons-t, aki már akkor is vitte volna a pálmát, ha meg se szólal és csak a karakteres arcát mutatja meg párszor a kamerának!

Dramaturg az sehol, érzelmi megnyilvánulások totálisan ellentétesek a természetessel. Gyakorlatilag a színészek szerintem nem tudták egyszerűen átélni a szerepüket.-Most menekültem el a vadállat férjem elől, csalódtam a férfiakban, ezek után, hogy leszek újra szerelmes?--> Tudod, mit?: már az első nap belehabarodom az egyik helyi facér apukába és állandóan vigyorgok, meg mindenkivel lespanolok!

A jelmezre, hajra, sminkre is abszolút nulla figyelmet fordítottak. Hacsak persze Erin nem profi fodrász és a kevéske pénzéből tökéletesen meg tud élni, 0-24-ben sminkkel a fején, mint mindenki másnak. Josh Duhamel haja, mint Beckhamé állandóan belőve és pont, úgy néz ki, mint egy megtört özvegy..

Azt még azért megemlíteném, hogy az eszközök maguktól mozognak és talán még teleportálni is tudnak, ráadásul az étteremben sem kell fizetni, ha hirtelen nem találjuk a tulajt. + az egyébként 5 házas városban ezerfős tömeg gyűlik össze egy napra és a főattrakciót, a tűzijátékot pedig a kutya se nézi...

Összeségében ez a film, ha egy adaptációként nézzük, akkor egy bazi nagy NEM, ha meg egy külön filmként tekintünk rá, akkor meg javasolnám a gondolkodást, illetve az átnézését a sztorinak, mert ez így keservesen gyatra lett. 
Tehát ha olvastad és mindenképpen meg szeretnéd nézni, akkor semmiképp se számíts arra, hogy könyvhű lesz és készülj fel egy másik filmre!

Befejezésként csak annyit jegyeznék meg, hogy észrevettétek, hogy egy Nicholas Sparks regényben mindig van egy rendőr vagy katona a történetben?:)

És ehhez még képet sincs kedvem rakni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése