2014. augusztus 6., szerda

Minek nevezzelek?

Khm. Igen-igen. A nagyon rég nem néztem errefelé enyhe kifejezésnek számít. Négy és fél hónapja nem írtam semmit, pedig rengeteg mindent néztem ám. 

Az ok egy hatalmas élmény volt, ugyanis fél évre Erasmusra mentem. Csak ajánlani tudom, még ha félős vagy is érdemes belevágni! Rengeteg tapasztalat, emberek és kultúra!

Szóval kellene egy méltó újrakezdés, nemde? A megnézett filmjeim listája iszonyú hosszú már, akárcsak a sorozatoké. Kint inkább epizódokat néztem, mert a filmek túl hosszúak voltak és nem akartam annyi időt elvenni magamtól és a többiektől. 

Tehát egy vadonatúj bejegyzés lesz ez. Elhatároztam, hogy nem is filmről fogok írni, hanem a nevekről. Mégpedig a kiejthetetlen színésznevekről. Mert azért lássuk be van egy pár. Hiába fél év angol kommunikáció, még így sem 100%, hogy helyesen ejtek ki vagy írok le egy-egy nevet. Amúgy meg mindig jó hallani a magyarok angolját.

Egyébként az egész nevesdi egy beszélgetésből kezdődött, ahol is a Szerelem és más drogok című filmről volt szó és nem tudta egyikünk sem leírni Jake GYLLENHAAL nevét. 

- Amikor a neveletlen hercegnő beteg?
- Igen és Dzsékdzslenholl viagrából gazdakszik.
- Jake Gkmdslfns.

És itt elindult a lavina, elkezdtük gyűjtögetni a neveket. Jake G. neve egyébként svéd eredetű és elvileg Jilenhüle-nek kéne ejteni dzsilenholl helyett.


A következő nevet nem nehéz kitalálni. Szerintem méltán megérdemli a legkiejthetetlenebb nevek dobogójának legfelső fokát. Zach Galiafianaiakaist. Vagy Zach Galialapfffeladom. Akinek a hiteles vezetékneve GALIFIANAKIS, szóval egész közel volt azért. A színész egyébként görög felmenőkkel rendelkezik, ami nem is annyira meglepő.


Toby Megvidjgs. Macguire. McGurie. Volt itt minden. De Tobey (!) MAGUIRE alias Pókember így írja a nevét. Százféleképpen hallottam már a nevét. Ahány ház, annyi kiejtése. Kiskoromban soha nem tudtam kimondani és szinte minden egyes alkalommal máshogy ejtettem a nevét vagy csak  'Tudod a pókember szerepel benne'.


A következő egy nagyon tehetséges, kissé csúnyácska színész. Steve Busfcsco. BUSCEMI. Nagyon jól hozza a karakterei, szerintem iszonyatosan tehetséges és még nem láttam rosszul játszani. Neki mióta megtanultam kiejteni a nevét, azóta nagyon szeretem mondogatni. Eleinte Bjuszkemit mondtam, de Buszemi a korrekt forma. 

                                   

A következő egy ausztrál színész, Matthew Mckánáhékhju. Neki a nevét a magyar csatornákon vagy mettyú mekkánáhéjnek vagy mekkánáhjúnak szokták ejteni mind máig. Írásban McCONAUGHEY. Elvileg mekkanahi-nek kéne ejteni. Itt egy kép még amikor nem volt 20 kilóval kevesebb egy szerep kedvéért.


Végül, hogy legyen egy lány is bemutatom Saoirse Ronan-t. Neki így kell írni a nevét, de hogy hogyan kéne ejteni azt még ma sem tudom. Szörsa elvileg, megnéztem. Ez egy ír név és szabadságot jelent. Tehetséges, fiatal színésznő, ezért biztosan hallani fogunk még felőle. Én a Komfortos mennyországban láttam először, ahol még elég fiatal, de jó.



Hát, mára ennyi. Ha van még ilyen jópofa nevetek, akkor ne habozzatok megírni ;)


Sir Brian