2014. február 25., kedd

Filmszakadás

Rossz voltam. Már egy hónapja nem írtam semmit. Pedig mindig a fejemben volt, hogy már ideje volna egy újabb bejegyzést kezdeni. Sok dolog történik most itten, de igyekszem sűrűbben írni!

Szóval ma a gyerekeknek kedveznék, illetve azoknak, akik szívesen néznek rajzfilmeket!

Hmm. Talán nem a kedveznék a megfelelő szó most. Kicsit úgy érzem, hogy több a lehúzás, mint a fényezés. De a rossz ugyebár 10x gyorsabban terjed és a jót felesleges annyira promótálni, hiszen azon nincs mit ragozni. Bezzeg a hibákon lehet csámcsogni.

Na de ne térjünk el a mai témánktól:
 Így neveld a sárkányod! 

De ne így valósítsd meg animációs filmként!


Először is ez az első filmem, amit külföldről néztem meg és legalább három részletben sikerült végignéznem!

Őszintén szólva többet vártam a filmtől! Igenis voltak elvárásaim, nem úgy ültem neki, hogy bármi lehet. Sokan dicsérték, hogy mennyire jó animációs mozgókép és hogy lehet, hogy még nem láttam?!

Nos megnéztem. Lehet az én 21 éves fejemnek már túl egyszerű volt ez a rajzfilm, de manapság már az animációkat is a 20+-os korosztálynak tervezik, szóval ez nem is igazán indok.

Már maga a kivitelezés: annyira gagyika volt és tudom, hogy ez egy rémesen szörnyű szó, de tökéletesen kifejezi e pillanatban a véleményemet. Sok egyszerű figura, a sárkányok az ijesztő, tiszteletet parancsoló tulajdonság birtokát messze elkerülték, ellenben rendkívül nevetségesek, cuki, színes izék voltak. A főszereplő sárkány (Toothless, vagyis Fogatlan, mennyire idióta név már) fekete volt és leginkább egy gumimacihoz tudnám hasonlítani. Egy zselés gumi-entitás macskatulajdonságokkal. Aki vagy annyira buta vagy annyira okos /ezt nem tudom eldönteni/, hogy évezredekig tartó ellenségeskedésből kb 1 hét alatt tökéletesen szelídíthető háziállattá válik.Természetesen szükség törvényt bont elven a többi sárkánynak elég 1 óra ehhez. 
Másrészt az egész animáció hagyott némi kivetnivalót maga után. Az ember azt gondolná, hogy ha már 2010-es a film, akkor minimum egy Shrek 1-es szintet hoz grafikailag.


Maga a történet aranyos. A vézna vikingfiú talál egy másik utat a sárkányokhoz. Különcként egyből kitűnik a tömegből, egyedül ő nem akar sárkányt ölni. Persze apja a viking király ennek egyáltalán nem örül, de aztán neki is leesik a tantusz.

SPOILER
Mondjuk azért az érdekes volt, hogy a sárkányok, akik a sárkánykirálynőt szolgálják egy csettintésre segítenek az elpusztításában. Igazán lojálisak lehetnek akkor.

A névválasztásról még annyit, hogy  frappáns Toothless mellé tökéletesen illik a Hiccup (Hapci) elnevezés egy olyan srácnak, aki nem is tüsszentett egyszer sem a film során.

Szóval nem bántam meg, hogy megnéztem, de azért nem akkora nagy szám a film, mint ahogy mondják!
Az ötéves gyerekeknek nyugodtan mutassátok meg!

Most látom lesz második része! Remélem jobbra sikerül!