2013. szeptember 7., szombat

A mozi szellemében

Legyen akkor szó először is a Családi üzelmekről!

Olvastam valahol, hogy ez az év vígjátéka. Gondoltam egyet egy szürke hétköznap délután és elmentem anyukámmal megnézni. 

Nos.

Az a cikk nem tévedett. Tényleg az év vígjátéka. Bár nem nehéz annak lennie az idei felhozatalban.
Ennyit én még életemben nem nevettem filmen. Nemcsak úgy ha-ha felnevettem, hanem percekig kacagtam. Ráadásul az egész közönség (meglepően sokan voltak) együtt hahotázott. Hovatovább, hogy fokozzam: nevetőgörcsök tömkelegét kapta a film. Egyszóval baromi vicces volt.

Jason Sudiekis eddigi legjobb szerepe. Szépen lefogyott, így kiderült, hogy egyébként a srác egy égimeszelő. Jennifer Aniston meg még mindig tökéletes alakkal és hajjal rendelkezik. És. Habár én nem találkoztam egynél több arcával, de hiába az a nőszemély szinte mindig vicces vígjátékokban szerepel. Személyes kis kedvencem / gyanítom egyébként mindenkinek az lett/ Kenny, Will Poulter. Az arc. Erre születni kell. Annyira aranyos az ábrázata, hogy elég volt, ha csak a háttérben volt, már nevethetnékem támadt. Ráadásul ő kapta a legtöbb durvább jelenetet és egyfolytában full vörös                                       volt az arca. Felőle még biztosan hallani fogunk.
Most nem ellenállhatatlan?


Maga a történet igazából nem nagy szám. Erkölcsi szempontból azért sajnálatos, hogy megússzák. Úgy értem nyilván én se annak drukkoltam, hogy csukják le őket, hiszen mindegyiknek elég rossz élete volt és nem érdemelték meg. De elég sok kokóról volt szó és azért ezt megúszni...

Összeségében nézzétek meg!! Sokszor moziban is, meg dvd-n!!

WTH!

White House Down--> Az elnök végeszélyben



Legelőször is szeretnék kitérni a végveszély szó értelmetlenségére. Merthogy ilyen szó nincs. Vagyis már van, mióta valaki kitalálta ezt a hatásvadász főnevet. De könyörgöm, semmi értelme ennek! VÉGveszély. Mi a túró az? Meg honnan tudhatnád már, hogy ez a vég, tehát az utolsó veszély?! Na mindegy. Felesleges itt kiakadni. Tudjátok úgyis cím-mániám van.:)

A film egy igazán jó kis akciótöltet volt. Bevallom csak Channing Tatum miatt akartam megnézni, de olyan jó kis pörgős actionmovie-t láttam, hogy húú. Jó, az igaz, hogy a valósághoz köze nem volt az akciójeleneteknek. De a témának már annál több. 
Jamie Foxx, mint elnök hatalmas volt. Meg tetszett, hogy volt egy adag komolytalanság is a filmben. Ez azt jelenti, hogy voltak vicces jelenetek is. Amin még hangosan is lehetett nevetni. Bár lehet ez csak az én filozófiám eredménye. Miszerint én eldöntöttem, hogy az ami számomra vicces és nevetnék rajta hangosan is, azon fogok is. Nem érdekel, ha valaki hülyének is néz miatta!:)


Egyébként azt hallottam, hogy Channing Tatumot rendszerint szinkronizálják Amerikában is. Ennek mi értelme? Én hallottam már interjút adni és normális volt a hangja...

3. Now you see me, aka Szemfényvesztők

Fúú, na ennél a filmnél csomó ideig nem tudtam eldönteni, hogy megnézzem-e a mozikban vagy ne. Mert minden ismerősöm szerint határozottan megéri. De valahol belül nem hittem, hogy ez tényleg olyan jó film.
Végül megnéztem és igazából nem éreztem akkora húhá-t.

A film első fele nagyon tetszett. Különben is szeretem az ilyen mágikus filmeket. De a végénél sokkal többet vártam volna. Annyira kommersz lett a vége. Én valami sokkal grandiózusabbra gondoltam volna. Nemcsak egy piti kis bosszúra.

Igen a szereposztás tökéletes volt. Nem is tudom ki volt jobb! Mindegyiket imádom!

+1 a bónusz: A nagyfiúk 2

Hogy az mekkora bénaság volt. Adam Sandler-film tudom, ne várjak sokat. De nekem az 1-es rész vicces volt, még a sok alpáriság ellenére is. De ez vállalhatatlan volt. Egyedül Jacob volt vicces kb. Nem is ejtek több szót a filmről.



Sir Brian


2013. szeptember 4., szerda

A bőség zavara

Sziasztok!

Két hónapja nem írtam semmit. Ez nagyon gáz! Sajnálom! Nyár volt, munka volt.
És így sajnos rengeteg film és sorozat felhalmozódott. De elhatároztam, hogy most kisebb adagokban tálalom őket, hogy ne legyen annyira katyvalék egy-egy bejegyzésem.

Igazából most 4 mozifilmet is láttam, de mindegyikről szeretnék hosszabban írni. Úgyhogy azt hiszem úgy döntök, hogy egy újabb sorozat-maratont tartok Nektek!

Egyébként (bocsánat, hogy sose kezdem el a tényleges értékelést) annyira durva ez a sorozat-pszichológia. Úgy értem, egy-egy sorozat képes és beszippant téged. Éjjel-nappal megállás nélkül csak néznéd és néznéd és már nagyon szeretnéd tudni, hogyan alakul a vége, de még mindig csak évadzáró epizód van, ami csak még jobban felcsigáz, hogy aztán azt a pár hetet várakozással tölthesd... Utálom a sorozatokat!!! :)

NA mostmár kezdem:

A zöld íjász


Be kell vallanom, az első sorozat, aminek a magyar címe jobban tetszik mint az angol. Az ugyanis az Arrow nevet viseli, ami magyarul Nyíl lenne. Elképzelem, ahogyan a szexi, búgó hangú konferanszié bemondja mondjuk a hírek után, hogy:" Maradjanak velünk, mert hamarosan kezdődik a Nyíl!"
Akkor már a Zöld íjásznak több értelme van és még van is köze a sorozathoz.

Érdekes, hogy a TV-ben már többször találkoztam a promójával, ráadásul a neten is olvastam, hogy egész jó. Azonban valahogy úgy éreztem, hogy ez is csak egy szuperhősös sorozat, ahol mindig a jó győz.
Nos, hogy-hogy nem, történt egyszer, hogy adtam egy esélyt az első résznek. És jobb döntésem nem is lehetett volna. Mert jó! Tényleg az!

Ha jól tudom egy képregényből adaptálták. Elég hasonlatos a Batman-hez nagy vonalakban. Ráadásul a zenéje is majdnem ugyanolyan. De tényleg baromi izgalmas és az ember már várja, hogy egyre közelebb kerüljünk a MIÉRT megválaszolásához. Maga az alapsztori,  amivel nem leplezek le semmit, az arról szól, hogy van egy város, ahol a gazdagok csúnya módszerekkel maradnak gazdagok és van néhány másik gazdag, akik szeretnék, ha a városuk újra "jó lenne". Eme gazdag család gyermeke főhősünk is, Oliver Queen is. Aki apjával hajótörést szenved, de csak ő éli túl és 5 évig egy szigeten kuksol. Ahol mindenféle történik vele, de mikor visszatér ő lesz a zöld íjász, akinek a feladata, hogy a korrupt gazdagokat megleckéztesse.

A színészek pont megfelelőek. Stephen Amell nagyon szexi és a hangja is jó. Annyira izmos a srác, hogy rákerestem, hogy nem-e egy volt sportolóból lett színésszel van dolgunk. De kiderült, hogy nem. Ő alapból színész, csak kicsit izmos... 
A Felicity-t játszó színésznő Emily Bett Rickards majdnem egy Scarlett Johansonn, csak sokkal vagányabb.


Már lement az első évad és szerencsére megkapta a zöld lámpát a másodikra, úgyhogy én már nagyon várom. Bár meg kell jegyeznem, nem tudom miről fog szólni a következő évad, ugyanis mindaz amivel az egész elkezdődött az utolsó részben befejeződött. Van egy sejtésem, hogy a szigeten történtekről sokkal többet tudunk meg, de akkor is. Mindenesetre kíváncsian várom a folytatást!

Nemsokára újra írok, ígérem!

Sir Brian